30 Kasım 2015 Pazartesi

Ankara Boşanma Avukatı Olmanın Zorluğu

Sadece Ankarada değil aslında her yerde boşanma avukatı olmak zordur. Çünkü boşanma avukatıysanız ailelerin özel hayatını tüm detaylarıyla öğrenirsiniz. Herşeyden önce iyi bir boşanma avukatı sabırlı ve duygularına çok iyi derecede hakim olabilen biri olmalıdır. Çünkü ailede yaşanan kötü olayları öğrenmek,çocuklarının yaşadığı zorlukları bilmek herkesin başedebileceği bir durum değildir.





Sadece boşanma avukatlığında değil ceza avukatlığında da durum aynıdır.

İyi bir boşanma avukatı, boşanma davası sürecinde başına gelebilecek her türlü kötü duruma hazırlıklı olmalıdır. Boşanmanın diğer tarafı tarafından edilen tehditler,küfürler boşanma avukatlarının başına gelebilecek en basit şeylerdir.



Boşanma sonrasında nafaka davası, çocukların velayetinin kimde olacağı gibi durumlar, özellikle ailenin çocuklarıyla görüştüğünüzde sizin duygusal travmalar yaşamanıza sebep olabilir

Ayrıca boşanma avukatlığı, kendine has özellikleri olan bir avukatlıktır. Ne yazık ki hakim karşısında dürüst olmak çoğu zaman işe yaramaz. Karşı taraf çoğunlukla yalancı şahitlerle karşınıza çıkar ve sizin aynı zamanda bunları da çürütmeniz gerekir.

Demek istediğim şu ki, iyi bir boşanma avukatı olmak da Ankarada iyi bir boşanma avukatı bulmak da oldukça zordur. Hem müvekkil hem de avukat tarafından, duygusal travmalara hazırlıklı olmak gerekir. Özellikle eşiniz boşanma avukatı tuttuğunuza fena halde gıcık olacaktır.